PT24 115/125 platser tillsatta
PT24 115/125 platser tillsatta
Start Vad är PT24? Frågor & Svar Vårt Team Tidigare deltagare Före & Efter Vår verksamhet Personlig träning Kostrådgivning Naprapati Sjukgymnastik Rehabilitering Referenser Video-referenser Portal Ansök

Frågor & svar

Nedan finner du ett urval av de vanligaste frågorna. Besvaras inte din fråga nedan går det bra att maila oss på [email protected] så återkommer vi med svar inom kort.

Får jag hjälp med helheten, alltså med både kost och träning?

Ja! Tillsammans kommer våra experter (personlig tränare, dietister, naprapater, styrketräningsinstruktörer och fysioterapeuter) ta fram ett skräddarsytt kost- och träningsschema som passar just dig, dina förutsättningar och dina behov. Vi tror på långsiktighet och vill tillsammans med dig komma fram till ett hållbart förhållningssätt till kost och träning som du kan följa resten av livet.

Vad kostar PT24?

Priset för PT24 är anpassat efter dina unika behov och mål, vilket innebär att kostnaderna kan variera för varje deltagare. Som utvald deltagare kommer du att erbjudas paket till kraftigt rabatterade priser. Vår ambition är att tillhandahålla en skräddarsydd och effektiv lösning som ger dig bästa möjliga värde. När du ansöker till projektet får du en uppskattning av dessa rabatterade prisexempel. Viktigt att notera är att ansökan till projektet inte är bindande, vilket ger dig friheten att överväga ditt beslut utan press.

Jag är småbarnsmamma och har därmed väldigt ont om tid, kan jag ändå delta i projektet?

Ja! Med engagemang och planering så hittar vi en fungerande lösning. Vi går igenom dina behov och förutsättningar och lägger tillsammans med dig upp en plan som fungerar i ditt liv. Det finns olika varianter och vi skräddarsyr ett individuellt upplägg som passar just dig. Det krävs inte mer än ett par träningspass i veckan och dessa går exempelvis fint att utföra hemma.

Hur vet jag att ert koncept fungerar?

Vi har genom åren hjälpt tusentals människor med olika förutsättningar att förändra deras livsstil. För att kunna möta en sådan mångfald och kunna tillgodose varje enskild individs behov så krävs fördjupad kunskap och erfarenhet. Alla i projektledningen har minst 10 års yrkeserfarenhet samt medicinsk bakgrund vilket ger oss en gedigen expertis. Ett tydligt kvitto på att vårt koncept fungerar finner du på vår hemsida där du kan läsa om tidigare deltagare.

Har ni några referenser?

Ja det har vi. Du finner ett urval av deltagare som tidigare varit med i projektet på vår hemsida under Tidigare deltagare.

Måste jag utesluta allt det goda ur min kost?

Nej du behöver inte ta bort eller utesluta något ur din kost. Däremot behöver du veta i vilka mängder du kan äta olika näringsämnen i relation till dina individuella mål. Vi hjälper dig att få kontroll över din kost så att du får kunskap om vad just du ska äta mer och mindre av för att få de resultat som du strävar efter. Förbud i kosten leder sällan till långsiktighet. Vi tror istället på en mångsidig och balanserad kosthållning snarare än strikt dietkost som lätt kan leda till ätstörningar eller fixering till mat.

Måste jag väga min mat?

Nej du behöver inte väga maten men du behöver på något sätt skaffa dig en uppfattning om hur mycket av varje livsmedel du ska äta. Målet är att du ska kunna höfta upp mängden och ”väga med ögat” så att du vet hur mycket just din kropp behöver. Vissa deltagare använder sig av en köksvåg första veckan för att lära sig detta men sett över tid ska ingen deltagare behöva använda en köksvåg för att kunna följa sitt kostschema.

Vilken utbildning och erfarenhet har era experter som arbetar med PT24?

Alla våra experter har minst 10 års yrkeserfarenhet samt medicinsk bakgrund. För att få arbeta som personlig tränare i vårt projekt räcker det inte bara med en vanlig två veckors pt-utbildning utan vi ser även till att alla våra personlig tränare har en mångårig högskoleutbildning som dietist, naprapat eller fysioterapeut samt att de arbetat med detta i minst 10 år. Vi vill ha de bästa experterna i branchen och med vår kravprofil har vi lyckats hitta dessa.

Får jag äta med variation?

Självklart! Nyckeln till framgång är just variation och alla dessa konstiga svältdieter, så kallade ”quick-fixes”, där man äter eller dricker samma sak varje dag är inget att rekommendera. Våra dietister arbetar alltid efter deltagarens önskemål och skräddarsyr kostschemat utefter dennes kropp. Du ska kunna äta på liknande sätt även efter projektet så att du gjort en livslång förändring av ditt förhållande till mat.

Jag är vegan, kan jag delta i programmet?

Ja! Faktum är att vegansk kosthållning har många fördelar och våra dietister arbetar dagligen med att ta fram både recept och kostscheman baserad på vegansk kosthållning. Det behöver varken vara tråkigt, svårt eller enformigt att äta veganskt.

Erbjuder ni digitala möten?

Självklart! Redan innan coronapandemin arbetade vi mycket med digitala möten. Eftersom vi har deltagare från hela Sverige och även från våra nordiska grannländer har vi ett väl utvecklat onlineverktyg där man som deltagare alltid har tillgång till sin personliga tränare digitalt. Vi har en onlineportal, onlinedatabas och ett team av experter som hela tiden finns tillgängliga så att du som deltagare aldrig ska känna sig ensam på resan.

Behöver jag ha tillgång till ett gym?

Nej, det behöver du inte. Vi skräddarsyr ditt träningsschema så att det passar dig oavsett om du föredrar att träna på gym eller hemmaträning. I alla våra paket ingår det även PT-träning på vårt privata gym där vi endast tar emot 1 deltagare i taget för att kunna coronasäkra gymmiljön på bästa sätt samtidigt som vi kan ägna full uppmärksamhet på just den deltagaren.

Måste jag träna varje dag?

Nej! En vanlig missuppfattning när det kommer till träning och hälsa är att du måste träna och spendera flera timmar på gymmetvarje dag. Precis som med allt annat blir du bra på det du gör men det betyder inte att du måste göra det varje dag. Det är stor skillnad på att träna rätt som att träna ofta och om du inte vet hur du ska träna så spelar det ingen roll om du är på gymmet varje dag, du kommer ändå inte nå de mål du satt upp. Beroende på vad just du har för mål så anpassar våra experter ditt träningsschema så att du når dina mål, samtidigt som du lever ett balanserat liv där det finns tid för jobb, familj och vänner.

Måste jag hela tiden tänka på vad jag äter?

Nej! Vi tror på balans i livet, och kvalitet före kvantitet. Om kostschemat blir för utmanande, enformigt eller tråkigt att följakommer ingen deltagare orka följa det. Därför har vi valt att utforma våra kost- och träningsschema på ett hållbart sätt som gör att våra deltagare kan och vill följa sitt kostschema även efter sin medverkan i projektet. Istället för att ha massa förbud och saker man inte får äta så tror vi på att man kan äta allt men i lagom mängd. I grund och botten vill alla ha resultat men ytterst få är beredda att offra allt det goda i livet och detta har vi utgått ifrån när våra dietister gör deltagarnas kostscheman.

Måste jag träna styrketräning för att få resultat?

Både ja och nej. Allt styrs av vad du som deltagare menar med resultat. Är du bara intresserad av viktnedgång och förbättradallmänhälsa, nej då behövs inte styrketräning. Önskar du däremot ökad styrka och muskelmassa, ja då blir styrketräningen avgörande. Kombinationen av promenader, konditionsträning och styrketräning är det som majoriteten av våra deltagare önskar för att ta ett helomfattande grepp om sin träning. Vilket upplägg som är bäst för just dig bestämmer du tillsammans med din ansvariga personliga tränare i början av projektet.

Måste man använda kosttillskott för att få resultat?

Nej det måste man inte. Det heter kosttillskott av en anledning. Det är ett tillskott till kosten – inget annat. När våra dietister analyserar varje deltagares kostanalys (man fyller i vad man äter under 7 dagar innan projektet startar) får deltagaren feedback på vad hen behöver ändra för att nå sina mål. Om dietisten anser att det finns en brist eller att deltagaren har nytta av ett tillskott kommer dietisten rekommendera deltagaren detta.

Vilken version ska jag välja att ansöka till?

Vilken version som är bäst för just dig styrs av vilka behov, förutsättningar och mål du har. Alla våra versioner är lika bra, men det som skiljer dem åt är hur omfattande hjälp du vill ha. Vissa vill träffa sin personliga tränare flera gånger i veckan, andra tycker det räcker med 1 gång i månaden medan andra önskar kör helt online. Valet av version styrs därmed helt utifrån deltagaren.

Vilka kriterier behöver uppfyllas för att vara med i PT24?

Vi har inga särskilda kriterier utan vi gillar mångfald. Vi har med deltagare med olika behov och förutsättningar, både överviktiga och underviktiga eller deltagare som redan är nöjda med sin vikt med som vill göra en förändring. Det viktigaste är att det finns vilja och engagemang!

Kan jag få hjälp även om jag inte blir utvald till PT24?

Ja det går att anlita våra experter utanför projektet och köpa tjänster utifrån ordinarie prislista. De rabatterade paket och upplägg som våra deltagare i PT24 erbjuds går dock inte att köpa om man inte blivit utvald till projektet.

Jag har en funktionsnedsättning kan jag ändå vara med i projektet?

Absolut! Våra experter arbetar dagligen med olika former av funktionsnedsättningar. Vi har haft med deltagare som suttit i rullstol, varit tvungna att amputera en fot pga diabetes eller haft andra psykiska eller fysiska nedsättningar. Alla kan vara med i PT24.

Jag reser mycket i mitt jobb och har begränsat med tid att lägga på kost och träning - hur kan ni hjälpa mig?

Eftersom vi arbetat med detta så länge så har vi haft många deltagare som har upplevt stress gällande kosten och träningen pga mycket resande i sitt arbete. Vi vet hur man lägger upp ett fungerande kostschema och anpassar träningen efter hotellgymmet så att det fungerar för dig som är på resande fot. Faktum är att många upplever att de får mer tid över när de vet hur de ska äta och träna eftersom de slipper lägga tid på planeringen.

Daniel Möller

Jag Kände att jag inte kom någonstans i min träning. Jag stod och stampade på samme ställe och behövde därför ny tändvätska för att komma vidare.

Jag fick upp ögonen för PT-Center och märkte snabbt att de hade god kunskap inom både träning och kost och valde därför att be dem hjälpa mig med mitt tränings- och kostupplägg. Teamet skräddarskydde ett... Läs mer

Daniel Olsson

Jag såg bilder PT-Centers hemsida med deltagare som varit med i deras PT-projekt och After Beach och tyckte att de hade gjort grymma resultat.

Min startvikt låg på 116.5kg och min fettprocent på 18.5% och jag hade ett midjemått på 102cm. Vi kom överens om att jag skulle köra periodisk fasta. Denna metod hade jag testat tidigare och kände därför... Läs mer

Johanna Kopp

Träning och kost har länge vart stort intresse även om jag är lång ifrån så kunnig att jag klarar det själv så vill jag alltid lära mig mer. Fullärd blir nog ingen men kan kan alltid lära sig mer och utvecklas.

Efter att provat ändra kosten så märkte jag att kosten har stor betydelse på resultaten men visste då inte heller hur mycket jag skulle få... Läs mer

Se fler otroliga referenser som tränats & coachats av teamet på PT-Center. Samma team bestående av naprapat, dietist, pt, fysioterapeut och hälsocoach som hjälpt dessa personer kommer även hjälpa dig som utvald deltagare i PT24.

Alla referenser
Alla video-referenser

Skicka din ansökan

Efter att du har skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail inom 24h. Vi har en urvalsprocess där vi väljer deltagare baserat på utmaningar, livssituation och målsättning så att vi kan garantera ett långsiktigt och hållbart resultat.

Om du är kvalificerad för programmet kommer vi att boka in ett screeningmöte som genomförs tillsammans med vår projektledare genom ett video- och/eller telefonsamtal.

Nästa steg är ett fysiskt Intromöte på vår mottagning centralt i Stockholm. Under detta möte genomförs djupare analyser och ett individuellt anpassat upplägg presenteras av teamet på plats.

Ansökningsprocessen är inte bindande.

Har du frågor kan du alltid kontakta projektledare Felix pả [email protected]

Förnamn *
Efternamn *
Email *
Telefon *
Ålder *
Kön
Stad
Vilket paket ansöker du till? (läs mer här)
Varför vill du bli antagen till PT24? *
Ansökan är ej bindande. Blir du utvald till PT24 kommer du erbjudas en plats och denna är bindande om du väljer att delta. När du använder kontaktformuläret sparar PT24 dessa uppgifter för att senare kunna besvara dina frågor och synpunkter. När uppgifterna inte längre behövs tar vi bort dem.

0/125 platser tillsatta

3105 ansökningar inskickade

Senast uppdaterad 2024-06-20

På grund av stor efterfrågan har vi utökat projektet med 25 st extraplatser.
Skicka in ansökan idag!